3 Haziran 2022 Cuma

Ege Usulü Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Ege Usulü Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram bakla
  • 1/2 (yarım) demet dere otu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşık un (yemek için)
  • 1 yemek kaşık un (suyu için)
  • 1/2 (yarım) limon
  • Tuz/karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

    Ege Usulü Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları yıkadıktan sonra temizlemeye geçmeden önce kararmaması için suyu hazırlayalım. Yaklaşık 2 litre suya 1 kaşık un atıyoruz.
  • Limonu birkaç dilim keserek kalanını suyun içine sıkıyoruz ve tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Temizlediğimiz baklaları suyun içine atıyoruz.
  • Baklalar hazırlamış olduğumuz suyun içinde kararma yapmadan uzun süre duracaklardır.
  • Baklaları temizleme işlemi bittikten sonra soğanları küçük küçük doğruyoruz.
  • Ardından dere otunu da küçük küçük doğrayarak bir kabın içine alıyoruz.
  • Soğanı ve dereotunu doğradıktan sonra tencereyi ocağa koyalım ve içine ½ çay bardağı zeytinyağını dökelim.
  • Soğanları da tencereye koyduktan sonra hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Soğanları yeterince kavurduktan sonra baklaları tencereye alıyoruz ve soğanlarla beraber kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yemeğin kıvamının daha güzel olması için ayrı bir kabın içine 1 kaşık un ve bir miktar su koyarak güzelce çırpıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken unların topak topak kalmamasıdır.
  • Güzelce çırparak unu eritiyor ve hazırlamış olduğumuz karışımı tencereye ekliyoruz.
  • Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek yemeğimizi güzelce karıştırıyoruz.
  • Tüm malzemeler karıştıktan sonra tencereye yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • 15 dakika pişen yemeğimiz neredeyse hazır.
  • Ocağı kapatmadan 5 dakika önce ince ince kıydığımız dere otlarını tencereye ekleyerek 5 dakika daha pişiriyoruz. Ege usulü zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz artık hazır.
  • Servis için tabağa aldığımız baklayı dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder