Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 200 gram un
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gram şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
- 100 gram yumuşak tereyağ/margarin
İç harcı:
- 1 ½ kg tatlı elma
- 75 gram şeker
- ½ çay kaşığı tarçın
- 25 gram tereyağ
Üzerine:
- 150 gram un
- 100 gram şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 100 gram yumuşak tereyağ/margarin
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Hamurun 3/4 tabana koyun çatal batırın.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (fanlı 180 ° c) 15 dk pişirin fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra artan hamuru 2 cm yüksekliğinde kenar yapın.
- Elmaları soyun küp küp kesin. Tencereye tüm malzemeleri alın ve 10 dk kadar soteleyin. Ilimaya bırakın.
- Üzeri için tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun.
- Elma harcı kalıba aktarın.
- Hazırladığınız hamurdan parçalar koparin ve üzerini tamamen kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40 dk pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kelepçeyi alın.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun inşallah.Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder