4 Haziran 2022 Cumartesi

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram un
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram yumuşak tereyağ/margarin

İç harcı:

  • 1 ½ kg tatlı elma
  • 75 gram şeker
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 25 gram tereyağ

Üzerine:

  • 150 gram un
  • 100 gram şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 100 gram yumuşak tereyağ/margarin

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Hamurun 3/4 tabana koyun çatal batırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (fanlı 180 ° c) 15 dk pişirin fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra artan hamuru 2 cm yüksekliğinde kenar yapın.
  • Elmaları soyun küp küp kesin. Tencereye tüm malzemeleri alın ve 10 dk kadar soteleyin. Ilimaya bırakın.
  • Üzeri için tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun.
  • Elma harcı kalıba aktarın.
  • Hazırladığınız hamurdan parçalar koparin ve üzerini tamamen kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40 dk pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kelepçeyi alın.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun inşallah.Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder