En Parlak En Çabuk Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg olgun çilek
- 600 gr tozşeker
- Yarım limon suyu
En Parlak En Çabuk Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış yıkanmış hâliyle tam 1kilo çileği yayvan bir tencerede (suyunun çabuk buharlaşması için) 600 gr. Şeker ilave edip kısık ateşte şeker iyice eriyip kaynama noktasına varınca, yarım limon suyunu ekleyip, yüksek ateşe aldım zaman zaman kabarma oldukça taşmasına izin vermeden, gerektiği noktada ocağı kısıp, tekrar açıp kontrollü bir şekilde 20 dk. Boyunca arada karıştırarak pişirdim.
- Ocaktan indirdim üzerinden köpüklerini kaşık yardımıyla aldım.Kışlık reçel hazırlıyorsanız kavanozlara sıcakken doldurup vakumlayabilirsiniz.
- Ben çabuk tüketeceğimizden emin olduğum için soğuyunca kavanoza aldım.
- Genelde 1kiloluk hazırlıyorum ki rengi parlak olsun.
- Akşamdan şekere yatırarak ta yapabilirsiniz hiç su kullanmadan.O şekilde de yapıyorum.Şimdi en pratik hâliyle göstermek istedim. Bu şekilde hazırlayanlar fotoğraflarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder