Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 4 adet yumurta
- ️ 1 su bardağı şeker
- ️ 1 su bardağı sıvı yağ
- ️ 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- ️ 1 paket kabartma tozu
- ️ 1 paket vanilya şekeri
- ️ 4 yemek kaşığı kakao
- ️ 4 yemek kaşığı kakao
- ️ 1.5 su bardağı şeker
- ️ 2.5 su bardağı süt1 su bardağından biraz az sıvı yağ
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın, sonra yağı ve sütü de ekleyip karıştırın.
- Kuru malzemeleri de ekleyip köpüğü söndürmeden karıştırın.
- Yağlanmış borcama karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Sosu iki aşamada oluyor, bütün malzemeleri tencereye alıp kaynatmadan şekeri eritin.
- Kek fırından çıktıktan sonra yarısını dökün.
- Daha sonra kalan sosu yoğunluğunlaşıncaya kadar kaynatıp kekin üzerine dökün. Afiyet olsun
Sosu için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder