Kahveli Teremyağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı maya
- Yarım yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek su bardağı su aldığı kadar un
- 2 tatlı kaşığı teremyağı
- 5 çay kaşığı teremyağ
Üst sos için;
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 2 tatlı kaşığı kahve
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 3 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı su
- Yarım yumurta
Kahveli Teremyağlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt maya su. Şeker, tuz, yumurta bir kaba alalım.
- Un ilave edip yoğuralım ele yapılmayacak kıvamda yoğurun 20 dk dinlendir ardından iki tatlı kaşığı yağ ekle tekrar yoğur 20dk dinlendir ardından 5 eşit parcaya böl ve ortasına birer çay kaşığı yağ ekle yuvarla tepsiye al ardından sos hazırlayalım.
- Kahve pudra şekeri un su çırpılır.
- Terem yağ eklenir karıştırılır buzluk poşeti içerisine koyalım uç kısmını delelim ekmeklerin üzerini sıkalım.
- 180 derecede 20 dk pişirelim artık servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder