Kakaolu Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kakaolu Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı
- Kırmızı meyveler
Kakaolu Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alalım
- Ocağın altını orta ateşte açalım, sürekli karıştırarak muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Muhallebi kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, yağ eriyene kadar karıştıralım, ardından tencereyi ocaktan alalım.
- Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini serperek yayalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirelim, her yerine eşit dağılacak şekilde yayalım.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlendirelim.
- Uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi alalım, üzerine sütü ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
- İyice soğuyan muhallebinin üzerine hazırladığımız krem şantiyi aktaralım ve spatula yardımıyla yayalım.
- Hazır olan tatlıyı 16 eşit parçaya keselim, her dilimi kenarından tutarak rulo haline getirelim. Ruloları sardıktan sonra hindistan cevizinin üzerinde ileri geri yaparak iyice hindistan cevizine bulanmasını sağlayalım.
- Şekillendirdiğimiz sultan sarmalarını servis tabağına alalım, üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder