3 Haziran 2022 Cuma

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi

 

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Kakaolu Muhallebi İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı
  • Kırmızı meyveler

    Kakaolu Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alalım
  • Ocağın altını orta ateşte açalım, sürekli karıştırarak muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebi kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, yağ eriyene kadar karıştıralım, ardından tencereyi ocaktan alalım.
  • Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini serperek yayalım.
  • Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirelim, her yerine eşit dağılacak şekilde yayalım.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlendirelim.
  • Uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi alalım, üzerine sütü ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • İyice soğuyan muhallebinin üzerine hazırladığımız krem şantiyi aktaralım ve spatula yardımıyla yayalım.
  • Hazır olan tatlıyı 16 eşit parçaya keselim, her dilimi kenarından tutarak rulo haline getirelim. Ruloları sardıktan sonra hindistan cevizinin üzerinde ileri geri yaparak iyice hindistan cevizine bulanmasını sağlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz sultan sarmalarını servis tabağına alalım, üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder