3 Haziran 2022 Cuma

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber, tuz, pul biber

Üzeri için

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı silme toz kırmızı biber
  • 1 adet kesme şeker

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlayın ( hafif diri kalmalı)
  • Tereyağını pilav tenceresine alın. Eriyince yıkadığınız pilavlık bulguru ekleyip kavurun.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
  • Ardından haşladığınız yeşil mercimeği de ilave edip bir iki kez karıştırın.
  • Üzerine 2 bardak sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  • Üzeri için sıvı yağda piyazlık doğranmış kırmızı soğanı kavurun.
  • Toz biber ve şekeri ekleyin.
  • Kısık ateşte karamelize olana dek kavurun.
  • Servis tabağına aldığınız pilavı üzerine karamelize soğan ilave edip sunabilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder