1 Haziran 2022 Çarşamba

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 600 gram kıyma
  • 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • Yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kadar su

Üzerine

  • Biber ve domates

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su gerekirse ilave edebilirsiniz

    Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos yapımı. Salçayı kavurup suyunu bir kaş dakika kaynatıp üzerine dökelim
  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim.
  • 200°lik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Bu arada tavaya kuru soğan ve sıvı yağımızı alalım güzelce kavuralım.
  • Kavrulan soğana kıymamızı da ilave edelim kıymayı da güzelce kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya doğradığımız biberlerimizi de ilave edelim birkaç dakika kavurup domatesimizi ilave edelim.
  • Salçamızı da ilave edelim güzelce salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Yarım bardak suyunu ilave edip birkaç dakika pişirelim.
  • Tuzunu ve baharatlarını ilave edelim altını kapatalım.
  • Maydanozunu ilave edelim fırında kızaran patlıcanlarımızı alalım.
  • Ortadan ayırıp elimizle biraz tuz sürelim ve kıymalı harcımızı içine dolduralım.
  • Borcama yerleştirip üzerine salçalı sosu dökelim.
  • Domates ve biberlerini yerleştirip üzerine yağlı kağıt kapatıp 180° lik fırında 45 dakika pişirelim. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder