Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi Tavuğu Bu Sosla Pişirin İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- Yarım limon
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı krema
- 2 fiske tuz
- 2 fiske karabiber
Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi Tavuğu Bu Sosla Pişirin Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kullanacağımız tavukları doğramakla başlayalım. Ufak parçalardan ziyade kalın, ağza gelen parçalara ayıralım.Not: ben bu videoda tavuğun göğüs kısmını kullandım fakat diğer bölgeleriyle de bu yemeği yapabilirsiniz.
- Tavuklardan sonra soğanı, sarımsağı ve maydanozu doğrayalım. Doğrayabildiğiniz kadar ufak doğrayın arkadaşlar.Not: kullandığım sarımsaklar ufak olduğu için gözünüze çok gelebilir. Kullanacağınız sarımsaklar ortalama bir boyutta ise 5-6 diş yetecektir.
- Sarımsaklardan 2 veya 3 tanesini soyup bırakalım onları tüm olarak kullanacağız.
- Pişireceğimiz tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını dökelim ve sarımsakları da dahil edelim.
- Sarımsağın kokusunu ve lezzetini salması açısından 1 dakika kadar bu şekilde kavuralım.
- Tavuk parçalarını ekleyelim ve pişirmeye başlayalım. Bu kısımda tavukları tam anlamıyla pişirmeyeceğiz arkadaşlar sadece bir ön pişirme yapıyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tavuklar suyunu salmaya başladığında ocaktan alalım. Not: her işlemi tek tavada yapacağımız için ateşi hiç kapatmayalım. En kısığa alıp işlerimize devam edelim.
- Soğanı ekleyelim ve 1-2 tur karıştırdıktan sonra sarımsağı da ilave edelim. Soğanı ve sarımsağı pişirmekten ziyade karamelize edelim.
- Videoda gösterdiğim rengi aldıklarında tavuk suyunu ekleyip 1 dakika kadar karıştıralım ve yarım limonun suyunu sıkalım.
- Doğradığımız maydanoz ve kuru kekiği de ekleyelim. Not: bu kısım önemli arkadaşlar, orijinal tavuk suyu yerine bulyon kullanacaksanız bu kısımda tuz atmayın diğer türlü aşırı tuzlu olacaktır.
- Son olarak kremayı da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tavukları ekleyelim ve 1-2 tur karıştırdıktan sonra ateşin altını en kısığa alıp kapağı kapatalım. 5 dakika hiç açmıyoruz arkadaşlar.
- 5 dakika geçtikten sonra kapağı açalım ve ateşin altını açalım. Buradaki amaç tüm sosu tavuklara yedirmek arkadaşlar.
- Bunu yapabilmek için sürekli karıştırmamız gerekiyor. Karıştırmazsak sosun içerisinde krema olduğu için yağ salacaktır. Bu işlem ortalama 3-4 dakika sürecektir. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder