Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi

 

Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi Tavuğu Bu Sosla Pişirin İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • Yarım limon
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 fiske tuz
  • 2 fiske karabiber

    Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi Tavuğu Bu Sosla Pişirin Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kullanacağımız tavukları doğramakla başlayalım. Ufak parçalardan ziyade kalın, ağza gelen parçalara ayıralım.Not: ben bu videoda tavuğun göğüs kısmını kullandım fakat diğer bölgeleriyle de bu yemeği yapabilirsiniz.
  • Tavuklardan sonra soğanı, sarımsağı ve maydanozu doğrayalım. Doğrayabildiğiniz kadar ufak doğrayın arkadaşlar.Not: kullandığım sarımsaklar ufak olduğu için gözünüze çok gelebilir. Kullanacağınız sarımsaklar ortalama bir boyutta ise 5-6 diş yetecektir.
  • Sarımsaklardan 2 veya 3 tanesini soyup bırakalım onları tüm olarak kullanacağız.
  • Pişireceğimiz tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını dökelim ve sarımsakları da dahil edelim.
  • Sarımsağın kokusunu ve lezzetini salması açısından 1 dakika kadar bu şekilde kavuralım.
  • Tavuk parçalarını ekleyelim ve pişirmeye başlayalım. Bu kısımda tavukları tam anlamıyla pişirmeyeceğiz arkadaşlar sadece bir ön pişirme yapıyoruz.
  • Tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tavuklar suyunu salmaya başladığında ocaktan alalım. Not: her işlemi tek tavada yapacağımız için ateşi hiç kapatmayalım. En kısığa alıp işlerimize devam edelim.
  • Soğanı ekleyelim ve 1-2 tur karıştırdıktan sonra sarımsağı da ilave edelim. Soğanı ve sarımsağı pişirmekten ziyade karamelize edelim.
  • Videoda gösterdiğim rengi aldıklarında tavuk suyunu ekleyip 1 dakika kadar karıştıralım ve yarım limonun suyunu sıkalım.
  • Doğradığımız maydanoz ve kuru kekiği de ekleyelim. Not: bu kısım önemli arkadaşlar, orijinal tavuk suyu yerine bulyon kullanacaksanız bu kısımda tuz atmayın diğer türlü aşırı tuzlu olacaktır.
  • Son olarak kremayı da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tavukları ekleyelim ve 1-2 tur karıştırdıktan sonra ateşin altını en kısığa alıp kapağı kapatalım. 5 dakika hiç açmıyoruz arkadaşlar.
  • 5 dakika geçtikten sonra kapağı açalım ve ateşin altını açalım. Buradaki amaç tüm sosu tavuklara yedirmek arkadaşlar.
  • Bunu yapabilmek için sürekli karıştırmamız gerekiyor. Karıştırmazsak sosun içerisinde krema olduğu için yağ salacaktır. Bu işlem ortalama 3-4 dakika sürecektir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder