Gendime Çorbası (Erzincan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram aşurelik buğday (haşlanmamış)
- 300 gram kuru fasulye (haşlanmamış)
- 300 gram nohut (haşlanmamış)
- 550 gram yoğurt
- 1 adet yumurta
- 40 gram un
- 1,5 yemek kaşığı tuz (az tuz seviyorsanız 1 yemek kaşığı yeterlidir)
- 2 litre su
Üzeri için:
- 50 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı nane
Gendime Çorbası (Erzincan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk başta tencereye yoğurt, yumurta ve un ilave edip iyice karıştırın. Pürüzsüz olmalı.
- Daha sonra suyu ilave edin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.Not:Ben haşlanmış malzemeleri bu aşamada ilave etmedim. Böyle karıştırması daha rahat ve kolay oluyor ve yumuşamıyor.
- Kaynadıktan sonra haşlanmış buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ilave edip tam 15 dakika daha kaynamaya devam bırakın. Bu sırada devam karıştırın ve sonradan ocağın altını kapatın.
- Not:Buğday, nohutu ve fasulyeyi bir akşam öncesi ıslatıp ve ertesi gün kaynatın.
- Küçük bir tencerede tereyağı, sıvı yağını ve nane ilave edikten sonra çorbanın üzerine dökün.
- En son olarak tuz ilave edip tekrar karıştırın. Helal hoş olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder