2 Haziran 2022 Perşembe

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı)

İç harcı için;

  • Rendelenmiş peynir ve lor peyniri

    Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemelerimiz mutlaka bir iki saat öncesinden dolaptan çıkarılmış oda sıcaklığına getirilmiş olmalı.
  • Bir kaba yarım paket margarin, sıvı yağ ve 1 yumurta alınır. Diğer yumurtanın sarısı üzerine sürmek için kaseye alınır. Akı ise hamur kabına alınır.
  • Sirke ve yoğurt eklenir, tel çırpıcı ile karıştırılır.. Elma veya üzüm sirkesi fark etmez istediğinizi kullanabilirsiniz.
  • Yağ, yumurta iyice özleşince toz şeker ve tuz eklenir. Ardından önce bir bardak un elenerek eklenir. Üzerine kabartma tozu eklenir, yoğurulur.
  • Kontrollü bir şekilde un yavaş yavaş eklenir ve hamur yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Bir beze alınır ve avuç içinde yuvarlak olarak açılır. İçerisine peynir eklenerek kapatılır. Arzu edersiniz peynirin içine pul biber, maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Ben poğaçalarımın üzerine yumurta sürerken bir çay kaşığı kadar yoğurt ekleyip karıştırıp öyle sürüyorum. Rengi daha canlı ve parlak oluyor. Dilerseniz direkt yumurta sarısı ya da yumurta sarısı ile karıştırılmış sıvı yağ da sürebilirsiniz.
  • Yumurta sürüldükten sonra çatalla şekil verebilir. Üzerine beyaz susam, çörek otu ekleyebilirsiniz.
  • Poğaçalar tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat altı üstü kızarana kadar pişirilir. Servise hazır
    Ellerimize sağlık şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder