Köfteli Mütebbel Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz maydanoz
- Baharatları damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz
Mütebbel için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- Yarım limonun suyu
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 2 iri boy közlenmiş patlıcan
Kızartmak için:
- Biraz sıvı yağ
- Maydanoz
Süslemek için:
- Maydanoz, pul biberi
Köfteli Mütebbel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba alalım, soğan ve sarımsak rendelenmiş olsun. Güzelce yoğuralım.
- Ağzını kapatıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Mütebbel yani tahinli köz patlıcan için ilk olarak patlıcanları közleyelim.
- Kabuğunu soyup içini püre haline getirelim.
- Ayrı bir kapta patlıcan hariç diğer sos malzemelerini güzelce çırpalım. Püre haline gelmiş patlıcanları sosla buluşturalım.
- Köfte harcımızdan küçük top şeklinde köfter hazırlayalım.
- Tavamıza biraz sıvı yağ ekleyelim ve köftelerimizi sırayla kızartalım.
- Servis ederken önce mütebbelden ekleyelim tabağımıza daha sonra da köfteleri üzerine yerleştirelim.
- Köfteler sıcakken tüketin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder