2 Haziran 2022 Perşembe

Köfteli Mütebbel Tarifi

 

Köfteli Mütebbel Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz maydanoz
  • Baharatları damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz

Mütebbel için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limonun suyu
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 iri boy közlenmiş patlıcan

Kızartmak için:

  • Biraz sıvı yağ
  • Maydanoz

Süslemek için:

  • Maydanoz, pul biberi

    Köfteli Mütebbel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba alalım, soğan ve sarımsak rendelenmiş olsun. Güzelce yoğuralım.
  • Ağzını kapatıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Mütebbel yani tahinli köz patlıcan için ilk olarak patlıcanları közleyelim.
  • Kabuğunu soyup içini püre haline getirelim.
  • Ayrı bir kapta patlıcan hariç diğer sos malzemelerini güzelce çırpalım. Püre haline gelmiş patlıcanları sosla buluşturalım.
  • Köfte harcımızdan küçük top şeklinde köfter hazırlayalım.
  • Tavamıza biraz sıvı yağ ekleyelim ve köftelerimizi sırayla kızartalım.
  • Servis ederken önce mütebbelden ekleyelim tabağımıza daha sonra da köfteleri üzerine yerleştirelim.
  • Köfteler sıcakken tüketin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder