Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz (Ya da dilerseniz sade)
Üzerindeki sos için;
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına ılık su, ılık süt ve instant mayayı alın karıştırın. Ardından sıvı yağ, şeker ve tuzu da ilave edin tekrar karıştırın. Sonrasında yavaş yavaş ununu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurunuz ele yapışabilir, hiç sorun değil. Zira ne kadar yumuşak olursa o kadar pofuduk bir poğaça olur 🥰 hazırladığınız hamurun üstünü temiz bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Bu esnada poğaçanın üst sosunu hazırlayın. Bunun için tüm sos malzemelerini bir kasede harmanlayın. Sosumuz kenarda beklesin :)
- Yeterince mayalanan hamurun havasını alın birkaç tuz yoğurun. Ardından hamuru 8 eşit bezeye, o bezeleri de 2’şer bezeye bölün, yuvarlayın ve toplamda 16 adet beze elde edin. Dilerseniz daha da küçük yaparak daha çok poğaça elde edebilirsiniz ☺️.
- Bezeleri un serptiğiniz tezgahta elinizle biraz açın. İçine peynir-maydanoz karışımından koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın. Bu şekilde tüm bezeleri tamamlayın.
- Son olarak poğaçaların üstüne hazırladığınız sostan sürün. Sosun poğaçaların tamamına denk gelmesine dikkat edin ✨
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Harika görünümlü ve oldukça lezzetli leopar poğaçamız servise hazır 🤗 afiyet, şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder