4 Haziran 2022 Cumartesi

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar(tepeleri kullanılacak)
  • Yarım limon
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Orta boy soğan
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir kaba yeteri su alınır ve limon suyu(çekirdeksiz) eklenir.
  • Mantarlar ince ince doğranır (tercihen boyutları değiştirilebilir)ve direk limonlu suya atılır(bu mantarın kararmasını önleyecektir).
  • Daha sonra uygun bir tencereye sıvı yağ eklenir üzerine soğan soyulup rendelenir.
  • Kavrulan soğanların üzerine mantar limonlu suyu sadece süzülerek(tekrar yıkanmadan) eklenir.
  • Tencerenin ağzı kapatılır ve mantarın suyunu salıp çekmesi beklenir.
  • Pişen mantarların üzerine un eklenir ve 3-4 dk sürekli karıştırılarak kavrulur(kıvamı katılaşacak normaldir).
  • Üzerine kaynar su karıştırılarak azar azar eklenir.
  • Çorba kaynamaya başlayınca üzerine süt karabiber ve tuz eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
  • Tekrar kaynayınca altı kısılır ara ara karıştırılarak 10 dk pişirilir.
  • Üzerine tereyağ ve pul biber ile sos yapılır(isteğe göre).Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder