Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık süt (500 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6,5 – 7 su bardağı un
Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?
- Pamuk poğaça için yoğurma kabına, süt, şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta akını alarak şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Hamurumuz koyulaştıktan sonra spatulayı bir kenara bırakalım ve elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Güzelce toparlanan hamurumuz hazır. Hamurun üzerini streç filmle kapatalım,
- Üzerine temiz bir örtü örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda streç filmi çıkaralım ve hamurun havasını aldıktan sonra hamuru tezgaha alarak şöyle bir tekrardan toparlayalım.
- Bir bıçakla ya hamur kesici yardımıyla hamuru önce iki eşit parçaya ardından yine her parçayı eşit olmasına dikkat ederek 16 parçaya bölelim.
- Elde ettiğimiz her bir hamur parçasını hafif unlanmış zeminde içe doğru toparlayalım.
- Ardından yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Hamurlarımızı yuvarlayarak beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürelim.
- Son olarak poğaçalarımızın üzerine susam serpelim. Poğaçalarımızı 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder