2 Haziran 2022 Perşembe

Keşkül Tarifi

 

Keşkül Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt(1 çay bardağı ayrılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

    Keşkül Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt,şeker,yumurta sarısı,badem unu güzelce karıştırıldıktan sonra ocağa alınır.
  • Orta ateşte 10 dakika kaynatılır.
  • Başka bir kasede nişasta,pirinç unu ve vanilya ayırmış olduğumuz 1 çay bardağı sütle güzelce karıştırılır. Bu karışım tencereye eklenir.
  • Bu aşamada hiç bırakmadan karıştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş koyulaşmaya başlarken ocağın altını kısalım. 3-4dakika daha kaynatalım.
  • Sıcakken servis kaselerine alalım.
  • Soğuyunca servis edelim. Badem ununuz yoksa tuzsuz bademi rondodan geçirebilirsiniz.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder