Patatesli Gözleme (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık su
- Tuz
- 5-6 bardak su
İç harcı için;
- 6 tane haşlanmış orta boy patates
- 1 adet soğan
- Tağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Zeytinyağ
Patatesli Gözleme (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabımıza unu ve tuzu ekleyelim ortasını çukur yapıp suyu dökelim yavaşça yoğurup 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Haşlanmış olan patatesleri ezelim.
- Tencereye yağımızı koyup, üzerine ince kıydığımız soğanları ekleyerek kavuralım.
- Üzerine baharatları ekleyelim ve patatesimizi döküp karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp, soğuması için bu kaba alalım.
- Hamurlarımızdan küçük bezeler alalım unladığımız tezgaha koyalım.
- Hamurumuzu oklava ile açıp iç harçtan bir kısmına yayalım.
- Tavaya koyup orta ateşte pişirelim üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürelim (Sıvıyağla zeytinyağı karışık olarak sürebiliriz).
- Gözleme hafif kabarmaya başlayınca ters çevirip diğer tarafından yağınızdan sürelim ve ara ara vererek pişmesini kontrol edelim kızarınca bezin üzerine çıkaralım.
- Pişen gözlemeleri soğuyana kadar üst üste gelemeyecek şekilde koyalım sıcakken üst üste gelirse hamur olur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder