5 Haziran 2022 Pazar

Patatesli Gözleme (Mayasız) Tarifi

 

Patatesli Gözleme (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 5-6 bardak su

İç harcı için;

  • 6 tane haşlanmış orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Zeytinyağ 

    Patatesli Gözleme (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabımıza unu ve tuzu ekleyelim ortasını çukur yapıp suyu dökelim yavaşça yoğurup 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Haşlanmış olan patatesleri ezelim.
  • Tencereye yağımızı koyup, üzerine ince kıydığımız soğanları ekleyerek kavuralım.
  • Üzerine baharatları ekleyelim ve patatesimizi döküp karıştıralım.
  • Ocağın altını kapatıp, soğuması için bu kaba alalım.
  • Hamurlarımızdan küçük bezeler alalım unladığımız tezgaha koyalım.
  • Hamurumuzu oklava ile açıp iç harçtan bir kısmına yayalım.
  • Tavaya koyup orta ateşte pişirelim üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürelim (Sıvıyağla zeytinyağı karışık olarak sürebiliriz).
  • Gözleme hafif kabarmaya başlayınca ters çevirip diğer tarafından yağınızdan sürelim ve ara ara vererek pişmesini kontrol edelim kızarınca bezin üzerine çıkaralım.
  • Pişen gözlemeleri soğuyana kadar üst üste gelemeyecek şekilde koyalım sıcakken üst üste gelirse hamur olur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder