5 Haziran 2022 Pazar

Patatesli Gül Böreği Tarifi

 

Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • Tuz
  • Üzeri için;

    • 1 adet yumurta sarısı
    • Susam

      Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle patatesleri soyup, küp küp doğrayın, ardından tencereye alarak üzerini aşacak kadar su koyup, haşlayıp, süzün. Ezici yardımıyla ezerek tencereye sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip, 5 dakika kavurup, altını kapatın.
    • Tezgah üzerine yufkanın birini açıp, dörde keselim sos için bir su bardağı sütü, sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını bir kasede karıştırarak sosumuzu hazır edelim.
    • Hazırladığımız sosu fırça yardımıyla yufkalara sürelim burada dikkat edeceğimiz şey patates koyacağımız bölüme sostan sürmeyeceğiz.
    • Ardından börek içimizden bir miktar alarak geniş tarafına serelim rulo şeklinde bükelim ve gül böreği şeklini verelim.
    • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Artan sostan üzerlerine gezdirerek en son yumurta sarısını sürüp, susam serpelim.
    • 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim mis gibi böreğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder