Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup, küp küp doğrayın, ardından tencereye alarak üzerini aşacak kadar su koyup, haşlayıp, süzün. Ezici yardımıyla ezerek tencereye sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip, 5 dakika kavurup, altını kapatın.
- Tezgah üzerine yufkanın birini açıp, dörde keselim sos için bir su bardağı sütü, sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını bir kasede karıştırarak sosumuzu hazır edelim.
- Hazırladığımız sosu fırça yardımıyla yufkalara sürelim burada dikkat edeceğimiz şey patates koyacağımız bölüme sostan sürmeyeceğiz.
- Ardından börek içimizden bir miktar alarak geniş tarafına serelim rulo şeklinde bükelim ve gül böreği şeklini verelim.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Artan sostan üzerlerine gezdirerek en son yumurta sarısını sürüp, susam serpelim.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim mis gibi böreğimiz hazır afiyet olsun
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder