5 Haziran 2022 Pazar

Tatlı Tuzlu Kurabiye (Hem Tatlı Hemde Tuzlu Tadındaki Nefis Lezzet) Tarifi

 

Tatlı Tuzlu Kurabiye (Hem Tatlı Hemde Tuzlu Tadındaki Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ yada margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı (Akı üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (Kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

  • Susam ve yumurta akı

    Tatlı Tuzlu Kurabiye (Hem Tatlı Hemde Tuzlu Tadındaki Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri yoğuralım. Unu azar azar ekleyelim.
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelince bezelere ayırıp rulo yapıp inceltelim.
  • Resimdeki gibi keselim. Şekil verip, yumurta akına ve susama batırıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  • Ağzı kapalı bir kapta 2-3 gün tazeliğini koruyor. Fazlasını buzlukta saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder