Tatlı Tuzlu Kurabiye (Hem Tatlı Hemde Tuzlu Tadındaki Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ yada margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (Akı üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Kontrollü ekleyelim)
Üzeri için;
- Susam ve yumurta akı
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Hem Tatlı Hemde Tuzlu Tadındaki Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri yoğuralım. Unu azar azar ekleyelim.
- Kulak memesi yumuşaklığına gelince bezelere ayırıp rulo yapıp inceltelim.
- Resimdeki gibi keselim. Şekil verip, yumurta akına ve susama batırıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Ağzı kapalı bir kapta 2-3 gün tazeliğini koruyor. Fazlasını buzlukta saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder