1 Haziran 2022 Çarşamba

Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi

 

Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber,kekik,tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç verilen diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak çırpalım. Unun yarısını ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve unun kalan yarısını ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç malzemesi olan haşlanmış 2 adet patatesi rendeleyelim.
  • İnce kıyılmış maydanozu,yağını ve tuzunu baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım, çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım ortasına patatesli iç harcın dan koyarak kapatalım pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
  • Yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım, susam serpelim.
  • 180 derecede ısınmış fırında 25 dakika alt üst ayarda pişirelim.
  • İlk sıcağı geçince patatesli kıyır poğaçalar servise hazırdır. Fazla ölçü yaparak derin dondurucuya koyabilirsiniz,buzluktan çıkınca ilk günkü tazeliğini koruyor. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder