Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- 3-4 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pul biber
- Çay kaşığı ucu ile karabiber,kekik,tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Susam
Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç verilen diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak çırpalım. Unun yarısını ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve unun kalan yarısını ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç malzemesi olan haşlanmış 2 adet patatesi rendeleyelim.
- İnce kıyılmış maydanozu,yağını ve tuzunu baharatları ekleyip karıştıralım.
- Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım, çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım ortasına patatesli iç harcın dan koyarak kapatalım pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım, susam serpelim.
- 180 derecede ısınmış fırında 25 dakika alt üst ayarda pişirelim.
- İlk sıcağı geçince patatesli kıyır poğaçalar servise hazırdır. Fazla ölçü yaparak derin dondurucuya koyabilirsiniz,buzluktan çıkınca ilk günkü tazeliğini koruyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder