1 Haziran 2022 Çarşamba

Katı Yağsız Tahinli Kadayıflı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

 

Katı Yağsız Tahinli Kadayıflı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(200 ml su bardağı kullandım)

  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Kavrulmuş kadayıf

    Katı Yağsız Tahinli Kadayıflı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağ, tahin ve pudra şekerini bir kabın içine alıp, karıştıralım.
  • Daha sonra vanilya, kabartma tozunu ekleyelim.
  • Unumuzu eleyerek yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • Toparlanan hamura yarım su bardağı kavrulmuş kadayıfı ekleyip, tekrar iyice yoğuralım.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, önce elimizle biraz sıkalım ve yuvarlayalım.
  • Kavrulmuş kadayifa batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim. Hepsini aynı şekilde yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder