6 Haziran 2022 Pazartesi

Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tavuk suyu (400 ml)
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • Bir tutam maydanoz

    Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tel şehriye çorbası için öncelikle tencereye sıvı yağ alalım.
  • Ardından üzerine salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Kavrulan salçaya tel şehriyeyi ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyelim, karıştıralım.
  • Son olarak çorbamıza tuz ve pul biber ekleyerek 1-2 tur daha karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra içerisine haşlanmış nohutu ekleyelim ve şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen çorbamızın üzerine ince ince kıydığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder