Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı tavuk suyu (400 ml)
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- Bir tutam maydanoz
Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tel şehriye çorbası için öncelikle tencereye sıvı yağ alalım.
- Ardından üzerine salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Kavrulan salçaya tel şehriyeyi ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyelim, karıştıralım.
- Son olarak çorbamıza tuz ve pul biber ekleyerek 1-2 tur daha karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynadıktan sonra içerisine haşlanmış nohutu ekleyelim ve şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbamızın üzerine ince ince kıydığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder