Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 300 gr taze fasulye
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet küçük boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 adet kabak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3,5 su bardağı sıcak su (700 ml)
Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyalım ve uzunlamasına dörde bölüp yaklaşık birer parmak kalınlığında doğrayalım.
- Doğradığımız patlıcanları derince bir kaba alalım ve üzerine biraz tuz ilave ederek üstlerine gelecek kadar su ile dolduralım. Bu şekilde yemeğimizi pişirme aşamasına geçinceye kadar patlıcanlarımızın acısı çıkacaktır.
- Diğer taraftan taze fasulyenin iki ucunu keselim ve ardından dikey olarak ortadan ikiye ayıralım.
- Daha sonra fasulyelerimizi boyutuna göre iki veya üç parçaya bölelim. Tüm fasulyeler için aynı işlemleri tekrarlayalım.
- Kırmızı ve yeşil biberlerin içini temizleyerek doğrayalım.
- Patatesin kabuklarını soyalım ve patateslerimizi de aynı şekilde küp küp doğrayalım.
- Kuru soğanı küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
- Son olarak kabağı da yine kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım.
- Öncelikle sıvıyağı tenceremize alalım.
- Üzerine soğanları ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Soğanlar pembeleştikten sonra domates salçası ve biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Daha sonra doğradığımız fasulyeleri ilave ederek güzelce karıştıralım. Ara ara karıştırarak fasulyeler diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz fasulyelerin üzerine yeşil ve kırmızı biberleri, sarımsakları, doğradığımız patates, kabak, patlıcan, domates, karabiber, pul biber, tuz ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- Yemeğinizi yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tencerenin kapağını açarak yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Sebzeleri gördüğünüz gibi dağılmadan güzelce pişen türlü servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder