1 Haziran 2022 Çarşamba

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi

 

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 500 gr (2.5 su bardağı un)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından az süt
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

    Tahinli Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpalım ve 10dk mayalanması için dinlendirelim.
  • Dinlenmiş karışıma su ve sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
  • Tezgah üzerinde unu havuz yapalım ve etrafına tuzu yayalım.
  • Daha sonra sıvı karışımı içine alarak kenarlara doğru havuzu genişleterek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 5dk kadar tezgah üzerinde iyice yoğuralım .
  • Daha sonra üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım.
  • Bu arada iç harcını hazırlayalım tereyağını eritip sıvılar ile iyice karıştıralım.
  • Fındık ve cevizi rondoda çekerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Mayalanmış hamuru merdane yardımı ile tezgahta açalım ve iç harcı üzerine yayalım, daha sonra yuvarlayarak iki parmak kalınlığında keselim üzerine yumurta sarısı sürüp pipet ile ortadan bastıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve 180 derecede üzeri kızarana (20dk) kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder