Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 500 gr (2.5 su bardağı un)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı fındık
- Yarım çay bardağından az süt
- Yarım çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tahinli Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpalım ve 10dk mayalanması için dinlendirelim.
- Dinlenmiş karışıma su ve sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
- Tezgah üzerinde unu havuz yapalım ve etrafına tuzu yayalım.
- Daha sonra sıvı karışımı içine alarak kenarlara doğru havuzu genişleterek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 5dk kadar tezgah üzerinde iyice yoğuralım .
- Daha sonra üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım.
- Bu arada iç harcını hazırlayalım tereyağını eritip sıvılar ile iyice karıştıralım.
- Fındık ve cevizi rondoda çekerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Mayalanmış hamuru merdane yardımı ile tezgahta açalım ve iç harcı üzerine yayalım, daha sonra yuvarlayarak iki parmak kalınlığında keselim üzerine yumurta sarısı sürüp pipet ile ortadan bastıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve 180 derecede üzeri kızarana (20dk) kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder