1 Haziran 2022 Çarşamba

Yazın Favorisi Olacak Dereotlu Kabak Salatası Tarifi

 

Yazın Favorisi Olacak Dereotlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • Zeytin yağı (Üzerine gezdirin yeterli)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber kırmızı biber

    Yazın Favorisi Olacak Dereotlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  •  Kabaklarımızı yıkayıp küp küp doğrayalım. Geniş bir teflon yada granit tavaya alalım ve üzerine zeytin yağı gezdirelim. Tavanın kapağını kapatalım, orta bir ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim (Yumuşasın yeterli)
  • Kabaklarımızı soğumaya bırakalım. Dere otlarımızı ince ince kıyalım ve kabağa ilave edelim. Ayrı bir kasede yoğurtu rendelenmiş sarımsak ve tuzla çırpalım. İyice soğumuş kabakların üzerine gezdirelim karıştıralım.
  • Şimdi bir soğanı ince ama halka halka doğrayalım. Küçük bir tavaya sıvı yağımızı ve soğanı alalık orta ateşte soğanı kavuralım. İyice kavrulunca tereyağını ilave edelim.
  • Erimeye başlayınca kırmızı biber pulbiber ekleyin karıştırın ve ocaktan alın (Çorbaların üzerine gezdirdiğimiz gibi). Salatamızı servis tabağımıza alalım ve üzerine soğanlı yağımızdan gezdirelim.
  • Üzerini ince kıyılmış dere otu ile süsleyelim. Kabağı önceden soteleyebilirsiniz. Ama eğer hemen tüketmeyecekseniz yoğurtla ve yağ ile yemeden önce buluşturmanızı tavsiye ederim belki sulanabilir biraz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder