4 Haziran 2022 Cumartesi

Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6,5 – 7 su bardağı un

İçi için

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı ve toz şekeri yoğurma kabına alarak karıştırın.
  • Ardından unun bir kısmını, tuzu, kabartma tozunu ve instant mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Kalan unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edin.
  • Ardından hamurumuzu tezgaha alın ve toparlayın.
  • Son olarak hamurun ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını yerleştirin ve yoğurarak hamura yedirin.
  • Daha sonra hamuru tekrar kaba alın ve üzerini örtü ile kapayın. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 16 eşit parçaya bölün.
  • Hamur parçalarını elinizle yuvarlayarak beze haline getirin.
  • Bezelerden birini tezgaha alın ve elinizle genişletin.
  • Ardından harcınızdan ilave edip kapatın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırarak poğaçaların üzerine sürün.
  • Son olarak üzerlerine susam ve çörek otu serpin.
  • Poğaçalarınızı 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Üzeri güzelce kızaran poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder