6 Haziran 2022 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 küp şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Dereotu

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı içinde kavurun.
  • Sebzelerin pişme sırası ile ilave edin önce patates sonra havuç ve bezelye bir kaç dk kavurun.
  • En son küp doğranmış enginarı ekleyin.
  • Şeker ve tuzunu da ekleyip bir kaç dakika kavurduktan sonra 1,5 su bardağına su ve bir limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın. Afiyet şifa olsun. Bu ölçülerde benim enginar yemeğim 30 dakika da pişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder