5 Haziran 2022 Pazar

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yeşil taze bakla
  • 1/2 (yarım) demet dere otu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşık un (yemek için)
  • 1 yemek kaşık un (suyu için)
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

    Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 litre suya 1 kaşık un atıyoruz. Limonun yarısını suya sıkıyoruz.
  • Baklaları temizliyoruz ve hazırladığımız suyun içine bırakıyoruz, bu sayede baklalarımız kararmayacak.
  • 2 adet soğanı küçük küçük doğruyoruz.
  • Dere otunu da ince ince kıyıyoruz, bir kabın içine alıyoruz.
  • Soğanı ve dereotunu doğradıktan sonra tencereyi ocağa koyalım ve içine ½ çay bardağı zeytinyağını dökelim.
  • Soğanları da tencereye koyduktan sonra hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Soğanları yeterince kavurduktan sonra baklaları tencereye alıyoruz ve soğanlarla beraber kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yemeğin kıvamının daha güzel olması için ayrı bir kabın içine 1 kaşık un ve bir miktar su koyarak güzelce çırpıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken unların topak topak kalmamasıdır.
  • Güzelce çırparak unu eritiyor ve hazırlamış olduğumuz karışımı tencereye ekliyoruz.
  • Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek yemeğimizi güzelce karıştırıyoruz.
  • Tüm malzemeler karıştıktan sonra tencereye yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • 20 dakika pişen yemeğimizi ocaktan almadan 5 dakika önce ince ince kıydığımız dere otlarını tencereye ekleyerek 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ege usulü zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz artık hazır.
  • Servis için tabağa aldığımız baklayı dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder