Malzemeler
- 125 gram margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta (Sarısını üzeri için ayırın)
- Çay kaşığı nın ucuyla kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Üzerine
- Yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı,tuz, şeker, nişasta, yumurtanın akı ve sirke,kabartama tozu ekleyin güzelce karıştıralım ve unu ekleyelim kontrollü ekleyin sert bir hamur olmasın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun.
- Hamur hazır şekil vermeye başlayabilirsiniz ben videoda gördüğünüz gibi baya şekilli yaptım siz dilediğiniz şekilde kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz.
- Fırın tepsisine alın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp susam çörek otu veya haşhaş gezdirip önceden ısıtılmış fırında hafifi kızarana kadar pişirin tuzlu kurabiyelerimiz hazır afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder