Malzemeler
- 4 adet patlıcan
Köftesi için
- 1 kg kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 tepeli yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
Patlıcanları yağlamak için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Küçük domates
Nasıl Yapılır?
- Köftesi için derin bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş soğan,yumurta ,un,sıvı yağ, tuz ve baharatlar alınır iyice yoğrulur.
- Üzeri kapalı yarım saat dolapta bekletilir.
- Patlıcanlar yıkanır ve uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde bıçakla kesilir.
- Dilimlediğimiz patlıcanları fırın kağıdı tepsi üzerine dizelim.
- Patlıcanları yağlamak için küçük bir kaseye yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber karıştırılır ve bu karışım arkalı önlü patlıcanların üzerine sürülür.
- 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 10 dk patlıcanlar biraz yumuşayıncaya kadar fırına verilir bu süre sonunda fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan patlıcan dilimlerden biri alınır tezgaha koyulur köfte harcından küçük bir parça alınır ve patlıcan diliminin uzunluğa kadar çok kalın olmayacak şekilde yuvarlanarak silindir şeklinde yapıılır.
- Patlıcan dilimin üzerine koyulur iki ucu ters yöne çevirerek kıvıralım ve içe doğru yuvarlayarak uçların açılmaması için kürdan batıralım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
- Bütün kıyma ve patlıcan dilimlerini bu şekilde yaparak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası,tuz ve kaynar suyu bir kasede karıştıralım ve tepsideki patlıcan köfte sarmaların aralarına gezdirelim.
- Patlıcan köfte sarmalarımızın üzerinde ortalarına küçük domates yerleştirelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25 dakika pişirelim eğer fırında uzun düre tutarsanız köftelerinizde açılmalar olabilir fazla süre fırında bırakmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder