11 Temmuz 2022 Pazartesi

Anasonlu Gevrek(Bayatlamayan Lezzet) Tarifi

 

Anasonlu Gevrek(Bayatlamayan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(200 mlt)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı anason
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı ve bir çeyrek bardak elenmiş un(3+çeyrek)
  • 1 paket kabartma tozu

    Anasonlu Gevrek(Bayatlamayan Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içine yumurtalar ve şeker konup, beş dakika çırpılır.
  • Üzerine diğer malzemeler ilave edilir(en son yavaş yavaş kabartma tozu ilave edilmiş un konur) kek hamurundan katı, poğaça hamurundan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Pişirme kağıdı serili dikdörtgen borcama boşaltılır ve spatula ile güzelce yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene kadar kek kıvamında pişirilir.
  • Fırından alınıp, yarım saat kadar iyice soğuyana kadar bekletilir ve bıçakla iki parmak enliliğinde dikdörtgen dilimlere ayrılır.
  • Dilimler yan çevrilip, fırın tepsisine tek tek yerleştirilir ve 130 derecede 30 dakika tekrar pişirilir.
  • En son alt üst yapılıp yedi dakika daha pişirilir. ( bu şekilde her tarafı kızaran dilimler kıyır kıyır olur).
  • Not: en önemli özelliği miss gibi anason kokusu ve kapaklı bir kapta uzun süre taze kalabilmesi).Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder