11 Temmuz 2022 Pazartesi

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt ve yağları bir karıştırma kabına alıp, karıştırın. Üzerine irmik, karbonat, sirke ve unu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avucunuzda yuvarlayın. Hamuru rendenin üstüne bastırın ve ortasına biraz ceviz içi ekleyin. Hamuru minik bir rulo olacak şekilde yuvarlayıp kenarlarını kapatın.
  • Tüm hamuru bu şekilde bitirin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında rengi iyice kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz.
  • Şerbeti için suyla şekeri karıştırın. 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan almadan birkaç damla limon sıkın ve soğumaya bırakın.
  • Kalburabastıyı fırından alır almaz şerbeti üzerine dökün. Kalburabastı sıcak şerbet ılık olmalı.
  • Şerbeti arada bir kaşıkla üzerlerinden gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder