Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı irmik
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt ve yağları bir karıştırma kabına alıp, karıştırın. Üzerine irmik, karbonat, sirke ve unu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avucunuzda yuvarlayın. Hamuru rendenin üstüne bastırın ve ortasına biraz ceviz içi ekleyin. Hamuru minik bir rulo olacak şekilde yuvarlayıp kenarlarını kapatın.
- Tüm hamuru bu şekilde bitirin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında rengi iyice kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için suyla şekeri karıştırın. 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan almadan birkaç damla limon sıkın ve soğumaya bırakın.
- Kalburabastıyı fırından alır almaz şerbeti üzerine dökün. Kalburabastı sıcak şerbet ılık olmalı.
- Şerbeti arada bir kaşıkla üzerlerinden gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder