1 Temmuz 2022 Cuma

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kuzu eti
  • ️2 adet soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️3 sivri yeşil biber
  • ️1 adet domates
  • ️1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı nane tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 litre kaynamış et suyu
  • ️1,5 bardak şehriye (1 bardak 220ml)

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekmesine izin verin.
  • Üzerine yağ dökün ve ince doğranmış soğanı, sarımsağı ve sivri biber ile soteleyin. Başka bir tavada şehriyeyi sıvı yağ ile kavurun.
  • Şimdi domates ve biber salçasını etli tavaya ekleyin ve baharatlayın. 1l et suyu ile deglaze edin.
  • Kavrulmuş şehriyeyi ete ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder