Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Beyazlar içine, sarılar üzerine)
- Aldığı kadar un
- 1 kase doğranmış dereotu
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya, süt ve şekeri karıştırma kabına karıştıralım. Beklemeden içine sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- İçine dereotunu da ekleyerek, yumuşak ele yapılmayan bir kıvama gelince üzerine steç film ile kapatıp, yaklaşık 30 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu yuvarlak toplar yaparak tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin ve 170 derece alt üst ayarlı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 40 dakika kontrollü pişirin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder