1 Temmuz 2022 Cuma

Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Beyazlar içine, sarılar üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • 1 kase doğranmış dereotu

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, süt ve şekeri karıştırma kabına karıştıralım. Beklemeden içine sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • İçine dereotunu da ekleyerek, yumuşak ele yapılmayan bir kıvama gelince üzerine steç film ile kapatıp, yaklaşık 30 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu yuvarlak toplar yaparak tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin ve 170 derece alt üst ayarlı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 40 dakika kontrollü pişirin afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder