28 Temmuz 2022 Perşembe

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan yıkanıp soyulur rendelenir. Sarımsakta rendelenir.
  • Uygun bir tencereye alınır sıvı yağla birlikte orta harlı ocakta yumuşayana kadar kavrulur.
  • Tereyağ, un ilave edip kavrulur salça ilave edilir kavrulur.
  • Yavaş, yavaş, karıştırarak su ilave kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı şehriye ilave edilir ara ara karıştırılır, kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Tuz, nane, pul biber, eklenir şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir, suyuda şehriyeside kıvama gelince ocaktan alınır servis yapılır, afiyet olsun. 🌹
  • Arzuya göre et suyuda ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder