21 Temmuz 2022 Perşembe

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk budu
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı ucuyla tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla  pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla  karabiber
  • Tuz
  • Üzeri için ince kıyılmış maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk budu haşlanır ve tiftiklenir.
  • Uygun bir tencereye yağlar eritilir yemeklik doğranmış soğan 2 dk kavurulur.
  • Daha sonra un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulmaya devam edilir.
  • Salça eklenir az daha kavrulur. Yıkanmış suyu süzülmüş mercimek de eklendikten sonra biraz daha kavrulur ve üzerine tavuk suyu dökülür.
  • Bı şekilde mercimek yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.
  • Yumuşayan mercimekler blenderden pürüzsüz olana dek çekilir.
  • Daha sonra tel şehriye, didilmiş tavuk ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.
  • Şehriye ve domates yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.
  • Eğer kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilavesi yapılabilir.
  • Son olarak damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip 2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder