Malzemeler
- 5 adet orta boy ayva
- 3 su bardağı su
- 200 gram kıyma veya 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı şeker
Nasıl Yapılır?
- Isıtılmış tencerede 200 gram kıyma kavrulur.
- Kavrulan kıymaya tereyağı eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.
- Soğanlar çok küçük biçimde doğranarak kavrulan kıymaya eklenir yemeğin soğanları da kavrulduktan sonra su ilave edilir.
- Kaynayan karışıma kabuğu soyulup küp küp doğranan ayvalar eklenir.
- Ayvalar yumuşadıktan sonra şeker ilave edilir.
- Ayvalar şeker ile yaklaşık 20 dk piştikten sonra yemek servis edilebilir.
Püf nokta: Şeker miktarı isteğe bağlı olarak arttırılabilir. Ayva yemeği tatlımsı bir yemektir. kuşbaşı et kullanılacaksa etler yumuşadıktan sonra ayvalar eklenmelidir. Ayrıca su miktarı ayvaları aşmayacak şekilde olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder