27 Temmuz 2022 Çarşamba

Ayva Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet orta boy ayva
  • 3 su bardağı su
  • 200 gram kıyma veya 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Isıtılmış tencerede 200 gram kıyma kavrulur.
  • Kavrulan kıymaya tereyağı eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.
  • Soğanlar çok küçük biçimde doğranarak kavrulan kıymaya eklenir yemeğin soğanları da kavrulduktan sonra su ilave edilir.
  • Kaynayan karışıma kabuğu soyulup küp küp doğranan ayvalar eklenir.
  • Ayvalar yumuşadıktan sonra şeker ilave edilir.
  • Ayvalar şeker ile yaklaşık 20 dk piştikten sonra yemek servis edilebilir.
  • Püf nokta: Şeker miktarı isteğe bağlı olarak arttırılabilir. Ayva yemeği tatlımsı bir yemektir.  kuşbaşı et kullanılacaksa etler yumuşadıktan sonra ayvalar eklenmelidir. Ayrıca su miktarı ayvaları aşmayacak şekilde olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder