Malzemeler
- 14-15 adet kuru incir
- 1 litre süt ( tam yağlı olsun )
- 3 yemek kaşığı toz şeker ( isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirleri bir kaba alalım üzerine kaynar su dökelim bu şekilde 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen incirlerin ucunu kesip küp küp doğrayalım doğradığımız incirleri geniş bir kaba alalım.
- Üzerine toz şeker ekleyelim toz şeker tamamen isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.
- O sırada 1 litre sütü tencereye alıp ocağa bırakalım.
- Isınan sütü ocaktan alalım parmağımızı süte batırıp 6 ya kadar sayalım eğer parmağınız ısıya dayanıyorsa sütün ısısı tamamdır bu aşama yoğurt mayalama aşamasıyla aynı doğranmış incirin üzerine ısınan sütün yarısını dökelim ve blender dan geçirelim çok fazla püre yapmayın.
- Kalan sütü de ekleyip karıştıralım ve hızlı bir şekilde kaselere alalım bu aşamaları hızlı yapın.
- Kaselerin üzerini tabak ile kapatalım ve son olarak örtü atalım bu şekilde dışarıda 2,3 saat dinlendirin.
- Dinlenen incir uyutmasını buz dolabına alalım.
- Dolapta da en az 3,4 saat dinlendirelim veservise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder