10 Temmuz 2022 Pazar

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi

 

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su (Ben bir su bardağı tavuk suyu kullandım)
  • 1 adet dondurulmuş veya konserve garnitür (Havuç bezelye)
  • Tuz

    Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ocağa alıp, eritiyoruz.
  • Yıkamış olduğumuz pirinci ilave edip, karıştırıyoruz.
  • 1 su bardağı tavuk suyu ve 1,5 su bardağı su ekliyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra garnitürü ve tuzunu da ekleyip, kapağını kapatıp, ocağı kısıyoruz.
  • Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar tavanın kapağını açmadan pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder