17 Temmuz 2022 Pazar

Biberli Meze (Ekmeği Bandıra Bandıra Yemelik) Tarifi

 

Biberli Meze (Ekmeği Bandıra Bandıra Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram küçük boy yeşil biber (büyükse ortadan kesebilirsiniz)
  • 1 kase çeri domates (15 tane )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Yoğurdu için;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz

Susamlı sos için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kırmızı

    Biberli Meze (Ekmeği Bandıra Bandıra Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberi domatesleri yıkayalım kurulayalım.
  • Domatesleri ortadan keselim ,bir kenarda dursun.
  • Tavayı ocağa alın ,üzerine sıvı yağı ilave edin.
  • Üzerine biberleri ekleyin orta ateşte karıştırarak hafif kızartın.
  • Üzerine domatesleri ekleyin kısık ateşte domatesler hafif yumuşayınca üzerine tuzunu, biberlerini kekiğini tereyağını ekleyin çok hafif karıştırın ocaktan alın domatesli biberli sosumuz hazır.
  • Yoğurdu ,sarımsağı ,tuzu birlikte karıştırın servis tabağının ortasına kaşıklaya düzgün bir şekilde yayın .
  • Üzerine domatesli biberli sosu dökün susamı hazırlayalım .
  • Tavayı ocağa alın içine sıvı yağı ilave edin üzerine susamı ekleyin ,susamın kosusu gelince ocaktan alın içine kırmızı biberi ekleyin .
  • Daha sonra susamlı sosu mezemizin üzerine gezdirin veee mezemiz hazır afiyet olsun harika bir lezzet diyorum 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder