Bülbül Yuvası Tatlısı (Oklavasız) Daha Kolayı Yok Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı +3 yemek kaşığı un (Elenmiş olsun ve dikkatli ilave ediyoruz)
Şerbet için;
- 2 buçuk su bardağı tozşeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzeri için:
- Bütün ceviz veya bütün fındık
- 1 tane yumurta
- (Sarısını üzerine kullanın ,akını da parçaları birbirine yapışması için kullanın)
Bülbül Yuvası Tatlısı (Oklavasız) Daha Kolayı Yok Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 9-10 dakika kaynatın ve soğuması için kenara alın.
- Karıştırma kabına malzeme listesindekileri sırasıyla alıyoruz.
- Elimize yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz.
- Un az gelirse ilave edebilirsiniz .
- Ardından hamurumuzu iki eş parçaya bölüyoruz, böldüğümüz hamurun bir parçasını silikon hamur matının üzerinde veya unlanmış tezgah üzerinde ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- Kurabiye kalıbı veya çay bardağımızın ağız kısmıyla yuvarlaklar oluşturuyoruz.
- Pet şişe kapağıyla oluşturduğumuz yuvarlakları birbirine eş sayıda olacak şekilde küçük yuvarlaklar yapıyoruz görselinden anlaşılıyor (yani bi alt kat bi ortası delikli üst kat yuvarlak)
- Ardından oluşan yuvarlakların üstüne yumurta akını sürün ,sonra üstüne delikli olan yuvarlağı koyun ve tepsiye diziyoruz.
- Tüm şekillendirme bitince üzerine yumurta sarısı sürüp orta boşluğa 1 tane kelebek ceviz veya 3 tane tüm fındık koyun.
- 180-190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından alıp 1 dk sonra soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz afiyetle sevdiklerinize ikram edebilirsiniz beğenmeniz dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder