Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet büyük kuru soğan
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker olmasa da olur
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri güzelce yıkıyoruz, uçlarını bıçakla kesiyoruz sonra ikişer parmak uzunluğunda 2-3 santim boyunda doğruyoruz.
- Soğanımızı soyuyoruz ortadan ikiye bölüyoruz, piyazlık doğruyoruz tenceremizin alt katına soğanlarımızı diziyoruz ikiye bölmeden bütün halkada doğrayabiliriz.
- Üzerine domateslerimizin kabuklarını soyup halka ya da yarım ay şeklinde doğrayıp diziyoruz üzerine yıkayıp ayıklayıp, kestiğimiz fasulyelerimizi yerleştiriyoruz.
- En üstüne yine kalan yarım soğanımızı ve bir domatesimizi aynı şekilde doğrayıp yerleştiriyoruz zeytinyağımızı tencerenin üzerine gezdiriyoruz, kapağımızı kapatıyoruz.
- Ocağımızın altını yakıyoruz 5 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz, tuzumuzu ilave ediyoruz bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz ocağımızın altını kapatıyoruz tencerenin kapağını aralayarak bir 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra servis tabağımıza tenceremizi ters yüz kapatıyoruz bir 10 dakika daha dinlendirip ya da soğuk servis ediyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder