13 Temmuz 2022 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker olmasa da olur

    Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri güzelce yıkıyoruz, uçlarını bıçakla kesiyoruz sonra ikişer parmak uzunluğunda 2-3 santim boyunda doğruyoruz.
  • Soğanımızı soyuyoruz ortadan ikiye bölüyoruz, piyazlık doğruyoruz tenceremizin alt katına soğanlarımızı diziyoruz ikiye bölmeden bütün halkada doğrayabiliriz.
  • Üzerine domateslerimizin kabuklarını soyup halka ya da yarım ay şeklinde doğrayıp diziyoruz üzerine yıkayıp ayıklayıp, kestiğimiz fasulyelerimizi yerleştiriyoruz.
  • En üstüne yine kalan yarım soğanımızı ve bir domatesimizi aynı şekilde doğrayıp yerleştiriyoruz zeytinyağımızı tencerenin üzerine gezdiriyoruz, kapağımızı kapatıyoruz.
  • Ocağımızın altını yakıyoruz 5 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz, tuzumuzu ilave ediyoruz bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz ocağımızın altını kapatıyoruz tencerenin kapağını aralayarak bir 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra servis tabağımıza tenceremizi ters yüz kapatıyoruz bir 10 dakika daha dinlendirip ya da soğuk servis ediyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder