11 Temmuz 2022 Pazartesi

Burma Baklava Tarifi

 

Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

Açmak için;

  • Nişasta

İçi için;

  • Ceviz içi

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Aralarına bolca nişasta serpiştirerek üst üste koyup dolapta 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • Şerbeti için tencereye malzemeleri koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan 10 dk kadar sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu bol nişasta ile açıyoruz, oklavanın üst kısmına baklava yufkamızı üç parmak genişliğinde koyup sıra şeklinde ceviz içi koyup kenarlarına da içe doğru katlayıp sarıyoruz.
  • Oklavanın iki ucundan dikkatlice sıkıştırıp oklavayı hamurdan çıkarıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Hepsini bu şekilde tamamlıyoruz, 2-3 parmak genişliğinde kesip eritilmiş yağ üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca ilk sıcağı çıktığında 5 dk kadar sonra şerbetini döküyoruz, deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder