Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Açmak için;
- Nişasta
İçi için;
- Ceviz içi
Üzeri için;
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Aralarına bolca nişasta serpiştirerek üst üste koyup dolapta 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Şerbeti için tencereye malzemeleri koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan 10 dk kadar sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu bol nişasta ile açıyoruz, oklavanın üst kısmına baklava yufkamızı üç parmak genişliğinde koyup sıra şeklinde ceviz içi koyup kenarlarına da içe doğru katlayıp sarıyoruz.
- Oklavanın iki ucundan dikkatlice sıkıştırıp oklavayı hamurdan çıkarıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Hepsini bu şekilde tamamlıyoruz, 2-3 parmak genişliğinde kesip eritilmiş yağ üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca ilk sıcağı çıktığında 5 dk kadar sonra şerbetini döküyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder