Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için malzemeler:
- 1250 gram su (1 litre+ 1 su bardağı )
- 1 kg şeker
- Biraz limon suyu
Hamuru için malzemeler:
- 1 kg kalın irmik
- 500 gram şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı amonyak yoksa 2 paket karbonat
- 1 su bardağı su 220 ml
- 1 su bardağı süt 220 ml
Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti için malzemeleri tencereye alın ve 20 dakika kaynatın.
- Ardından hamur için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Dikdörtgen tepsiye ilk önce şerbetinden üç kaşık kadar dökün ve her yerine süren. Üzerine hamuru döküp güzelce üzerini düzleştirin.
- İstediğiniz kalınlıkta bıçak ile kesin ve üzerine ister fıstık ister benim kullandığım gibi bademi kaynar su ile ısla tıp kabuğunu soyup dize bilirsiniz. Burada önemli olan hamuru en az 4 saat hatta vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletmek.
- Üzerine yine biraz şerbet dökün ve her yerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180°’de 15 dakika pişirir ve çıkarın.
- Şerbetini güzel çekmesi için önceden kestiğiniz yerlerden tekrar kesip yine fırına sürün üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada şerbet soğudu ise hafif ısıtın ve ikisi sıcak olacak şekilde buluşturun. Şerbetini çekmesi için 3-4 saat kadar dinlendiren ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder