11 Temmuz 2022 Pazartesi

Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi

 

Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için malzemeler:

  • 1250 gram su (1 litre+ 1 su bardağı )
  • 1 kg şeker
  • Biraz limon suyu

Hamuru için malzemeler:

  • 1 kg kalın irmik
  • 500 gram şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı amonyak yoksa 2 paket karbonat
  • 1 su bardağı su 220 ml
  • 1 su bardağı süt 220 ml

    Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti için malzemeleri tencereye alın ve 20 dakika kaynatın.
  • Ardından hamur için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
  • Dikdörtgen tepsiye ilk önce şerbetinden üç kaşık kadar dökün ve her yerine süren. Üzerine hamuru döküp güzelce üzerini düzleştirin.
  • İstediğiniz kalınlıkta bıçak ile kesin ve üzerine ister fıstık ister benim kullandığım gibi bademi kaynar su ile ısla tıp kabuğunu soyup dize bilirsiniz. Burada önemli olan hamuru en az 4 saat hatta vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletmek.
  • Üzerine yine biraz şerbet dökün ve her yerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180°’de 15 dakika pişirir ve çıkarın.
  • Şerbetini güzel çekmesi için önceden kestiğiniz yerlerden tekrar kesip yine fırına sürün üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bu arada şerbet soğudu ise hafif ısıtın ve ikisi sıcak olacak şekilde buluşturun. Şerbetini çekmesi için 3-4 saat kadar dinlendiren ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder