23 Temmuz 2022 Cumartesi

Çaylı,Çikolatalı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çayın demi(soğuk)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker beş dakika mikserle çırpılır.
  • İçerisine diğer malzemeler konur.
  • En son kabartma tozu ilave edilip elenmiş olan un konur ve mikserle biraz karıştırılır.
  • Kek hamuru, sıvı yağ ile yağlanıp, un serpilen kek kalıbına boşaltılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 45 dakika pişirilir(kürdan ile piştiği kontrol edilir).
  • Beş dakika fırının kapağı açık bir şekilde bekletilir ve dışarı alınır.
  • Kek ılıyınca ters çevrilir ve servis yapılır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder