Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
İçi için;
- Beyaz veya lor peyniri
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın 5 dakika bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandirin.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alın mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın elinizle bastırarak açın içine peynir koyup katlayıp yassı şekil verin.
- Katlanan kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırın fırça ile sürün.
- 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder