26 Temmuz 2022 Salı

Cepli Poğaça Tarifi

 



Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya (yarım yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un (ben 5,5 kullandım una göre değişiyor)

Araları için:

  • Yarım çay bardağından da az sıvı yağ
  • Kaşar peyniri, marul, domates, salatalık

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba ısıttığımız ılık sütü mayayı şekeri ve tuzu elinizde güzelce karıştırın.
  • Ardından tüm malzemeleri ekleyin onu da yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ardından mayalanmaya bırakalım yaklaşık 30 40 dakika kadar.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
  • Ben yaklaşık 14 adet çıkardım.
  • Elimizde açtığımız hamuru ortasını yalayıp iki kat haline getirelim bir daha yalayın üçüncü kata getirin yani üçgen halinde olacak.
  • Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıdı koyun ve aralıklı dizin.
  • Üstüne de yumurta sarısını ve susam ekleyip 180°’de önceden ısıtılmış fırında gönderin yaklaşık 15 20 dakika kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkan poğaçalarımızın ceplerine domates, kaşar peyniri, marul, salam ne isterseniz koyabilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder