Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 25 gram kakao (elenmiş)
- 1 paket vanilya (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 2 paket krem şanti
- 3 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta ve şekeri çırpın beyaz olana kadar.
- Sonrasında tüm malzemeleri içine ekleyin ve karıştırın.
- Kelepçenin altına yağlı kağıt ekleyin ve karışımı dökün.
- 170 derece ortalama 45 dakika kadar pişirin.
- Çikolata sos için.Unu, şekeri, kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
- Ardından sütü ve suyu ekleyin karıştırın kısık ateşte kıvamı gelene kadar.
- Son olarak ocaktan aktıktan sonra bitter çikolatayı ekleyin.
- Kreması içinde bir kaba 2 poşet şanti ve sütü mikserle karıştırın kıvamı gelene kadar son hindistan cevizini ekleyin.
- Pişen kekimizi ikiye bölün.
- Üst kısmını üzerini kesin.
- Üstünü düz haline getirin ve kelepçenin altına koyun.
- Sonrasında krem ekleyin ve diğer kekimizi koyalım.
- Son olarak sosumuzu dökelim ve buzdolabında bir kaç saat bekletin servis yapmadan önce.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder