9 Temmuz 2022 Cumartesi

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

Baklava hamuru için

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet büyük boy yumurta (l)
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket yuva kolay hamur
  • Aldığı kadar un

Baklava şerbeti için

  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 5.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Baklava içi için

  • 1 kg ceviz

Baklavayı açmak için

  • 400 gr buğday nişasta

Baklava üzeri için

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Antepfıstığı

Su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle baklavanın şerbetini hazırlayalım tencerenin içine toz şeker su ilave ederek birlikte şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Ardından orta ateşte şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika şerbeti kaynatın.
  3. Şerbetimizin altını kapatmaya beş dakika kala şerbetin üzerine bir yemek kaşığı limon suyu ilave ederek birlikte beş dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  4. Toplam da şerbet 20 dakika kaynayacak şerbetimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  5. Yoğurma kabına yumurta ve sıvı yağı tel çırpıcı ile birlikte çırparak karıştırın ardından sütü suyu sirkeyi pakette toz olarak yuva kolay hamuru tuzu kulak memesi kıvamında unu ilave ederek birlikte yoğurun.
  6. Ardından yarım saat hamurun üzerini kapatıp dinlendirin.
  7. Ardından cevizleri rondo dan çekin dinlenmiş hamuru 40 bezeye ayırın ve her beş bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak beş tane üst üste gelecek şekilde aralarına nişasta serpin ve beş bezeyi nişastayla tepsi büyüklüğünde merdaneyle açın.
  8. Yağlanmış tepsiye açtığınız beş bezeyi serin.
  9. Ardından üzerine beş bezeyi aynı şekilde açın tepsiye serin her on bezenin üzerine ceviz serperek tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.
  10. Tüm bezeler tepsiye dizdikten sonra bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kestikten sonra üzenine sıcak erimiş tereyağı ve sıvı yağı karışımını tepsinin üzerine gezdirin.
  11. On dakika yağın çekmesini bekleyin ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 1 saat baklavamız kızarana kadar pişirin.
  12. Baklavamız piştikten ve soğuduktan sonra soğuk şerbeti tatlımızın üzerinde gezdirin ve baklavamız şerbetini iyice çektikten sonra üzerine isteğiniz şekilde süsleyip servis tabağına bırakın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder