23 Temmuz 2022 Cumartesi

Çikekli Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için;

  • 200 gram burçak büskivi
  • 60 gram tereyağ

Kreması için;

  • 600 gram labne peyniri
  • 2 kutu sıvı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limon suyu (İsteğe bağlı)
  • Sosu için;

    • 300 gram dondurulmuş çilek
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tepeli nişasta
    • 1 çay bardağı su (Nişasta ve suyu karıştırarak nişastayı çözdürün)

       Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak kelepçeli kalınımızın tabanına fırın kağıdı yerleştirelim ve kenarlarını yağlayarak pişirme kağıdını biraz yüksek yapıştıralım.
    • Kalıbın dış taraftan kenarlarını da aleminyum folyo ile saralım.
    • Bisküvileri rondodan geçirelim ve üzerine 60 gram eritilmiş tereyağ koyalım iyice karıştıralım.
    • Kek kalıbına boşaltalım be bastırarak kalıbımıza düzgünce yerleştirelim ben bu işlemi bardağın alt kısmını bastırarak yaptım, buzdolabında 10 -15 dk bekletelim.
    • Kreması için; derin bir kaba labne peynirini ve sıvı kremaları koyup, çırpalım. Bir su bardağı şeker ekleyip çırpalım, 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek çırpmaya devam edelim.
    • Nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek bir kaç dk çırpalım ve hazırladığımız bisküvili tabanın üzerine tamamını boşaltalım.
    • Kekimizin çatlamaması için sıcağa dayanıklı küçük bir kabın içine su koyup fırın alt tabanına yerleştirelim.
    • Cheskekimizi önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 160 derecede 1 saat fırının kapağını açmadan pişirelim.
    • Cheesecake piştikten sonra fırını kapatalım ve kapağını çok az aralık olacak şekilde açık bırakarak 1 saat fırının içinde bekletelim.
    • Sosumuz için dondurulmuş çilekleri tencereye koyalım rondodan geçirelim.
    • Üzerine şeker ve nişastalı suyu ekleyip karıştıralım ve kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirip, ocağı kapatalım.
    • İlk sıcaklığı çıkınca yavaşça soğuyan cheasacakimizin üzerine dökelim ve 1 gece yada en az 7-8 saat buzdolabında bekletelim.
    • Bir gece dinlendirdiğimiz cheesecakimizi kalıptan dikkatlice alamım kenarlarındaki fırın kağıdını çıkaralım, cheesecakekimiz servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder