Malzemeler
Tabanı için;
- 200 gram burçak büskivi
- 60 gram tereyağ
Kreması için;
- 600 gram labne peyniri
- 2 kutu sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu (İsteğe bağlı)
- 300 gram dondurulmuş çilek
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeli nişasta
- 1 çay bardağı su (Nişasta ve suyu karıştırarak nişastayı çözdürün)
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kelepçeli kalınımızın tabanına fırın kağıdı yerleştirelim ve kenarlarını yağlayarak pişirme kağıdını biraz yüksek yapıştıralım.
- Kalıbın dış taraftan kenarlarını da aleminyum folyo ile saralım.
- Bisküvileri rondodan geçirelim ve üzerine 60 gram eritilmiş tereyağ koyalım iyice karıştıralım.
- Kek kalıbına boşaltalım be bastırarak kalıbımıza düzgünce yerleştirelim ben bu işlemi bardağın alt kısmını bastırarak yaptım, buzdolabında 10 -15 dk bekletelim.
- Kreması için; derin bir kaba labne peynirini ve sıvı kremaları koyup, çırpalım. Bir su bardağı şeker ekleyip çırpalım, 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek bir kaç dk çırpalım ve hazırladığımız bisküvili tabanın üzerine tamamını boşaltalım.
- Kekimizin çatlamaması için sıcağa dayanıklı küçük bir kabın içine su koyup fırın alt tabanına yerleştirelim.
- Cheskekimizi önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 160 derecede 1 saat fırının kapağını açmadan pişirelim.
- Cheesecake piştikten sonra fırını kapatalım ve kapağını çok az aralık olacak şekilde açık bırakarak 1 saat fırının içinde bekletelim.
- Sosumuz için dondurulmuş çilekleri tencereye koyalım rondodan geçirelim.
- Üzerine şeker ve nişastalı suyu ekleyip karıştıralım ve kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirip, ocağı kapatalım.
- İlk sıcaklığı çıkınca yavaşça soğuyan cheasacakimizin üzerine dökelim ve 1 gece yada en az 7-8 saat buzdolabında bekletelim.
- Bir gece dinlendirdiğimiz cheesecakimizi kalıptan dikkatlice alamım kenarlarındaki fırın kağıdını çıkaralım, cheesecakekimiz servise hazır afiyet olsun
Sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder